Categorie├źn
Informatie

De Prijs van een Racefiets

Vanaf ongeveer 250 euro kun je al een fiets aanschaffen waar je als beginnend wielrenfanaat lekker op rijdt. Je kunt de prijs laag houden door te zoeken op de tweedehands markt. Ook scheelt het veel geld wanneer je een fiets koopt aan het einde van het seizoen.

Bij de aanschaf van een tweedehands fiets let je op een aantal zaken die op deze site gepasseerd zijn. Voor de bezichtiging informeer je naar de groep die op de fiets ligt en het materiaal waaruit de fiets is gemaakt. Dit geeft een indicatie van het potentieel dat de fiets heeft. De aanschaf van een aluminiumfiets met een Dura Ace groep van Shimano is voor 250 euro heel goed mogelijk.

Bij het bekijken van de fiets controleer je of de fiets het potentieel ook waarmaakt. Fiets een stuk op de fiets. Door veel te schakelen voel je aan hoe goed alles onderhouden is. Kijk vervolgens goed naar de tandwielen en de ketting om te zien of deze niet te versleten zijn en of ze inderdaad tot de aangegeven groep behoren. Ook voor een relatief laag bedrag mag je van een tweedehands fiets bepaalde kwaliteit verwachten.

Wil je minder betalen dan gaat dat ten koste van de kwaliteit. Dan zal je bijvoorbeeld genoegen moeten nemen met een verouderd schakelsysteem. Het kan ook zijn dat onderdelen erg zwaar zijn en dat je trappers hebt zonder kliksysteem. Voor sommige fietsers is dit de juiste keuze.

Een nieuwe fiets is duurder dan een tweedehandsfiets, maar je hebt wel bepaalde zekerheid dat je onderdelen goed zijn. Vaak zit er garantie op deze fietsen. Er zijn wielersites waar fietsen worden aangeboden. Het voordeel is de lage prijs. Bedenk wel dat er verzendkosten bijkomen en dat sommige onderdelen van de fiets thuis in elkaar moeten worden gezet. Een winkel heeft als voordeel dat je precies weet waar je aan toe bent. Een goede verkoper kan je bovendien veel uitleggen. Een nieuwe fiets van aluminium met een acceptabele schakelgroep kun je nieuw kopen vanaf 500 euro.

Het kan veel schelen als je een fiets koopt aan het einde van het seizoen. Fietshandelaren willen verouderde, maar verder prima modellen, nog wel eens wegdoen voor halve prijzen.

Online Kopen

Een zeer uitgebreid assortiment vind je bij de volgende online wielerwinkels:

[adsense]