Categorie├źn
Kleding

Racefiets helm kopen: denk hieraan

fietshelm kopenIn Nederland belanden bijna 4000 fietsers per jaar in het ziekenhuis vanwege de gevolgen van een valpartij. Letsel aan het hoofd is het gevaarlijkst. En juist dit type letsel is te voorkomen door het dragen van een helm.

Let bij het kopen van een helm op de volgende zaken:

Nieuw helm

Het is aan te raden om een valhelm nieuw te kopen. Wanneer een helm al een klap heeft opgelopen dan zal deze stoten minder goed kunnen absorberen. Fietshelmen koop je nieuw vanaf ongeveer 25 euro. Helmen die je koopt binnen de EU moeten aan verplichte veiligheidseisen voldoen en zijn dus veilig.

Vorm fietshelm

De helm moet lekker zitten. Niet alleen vanwege het comfort, maar ook vanwege de veiligheid. Als de helm te groot is, zal hij de neiging hebben om tijdens het fietsen naar achteren te glijden waardoor het voorhoofd niet goed wordt beschermd. Helmen hebben vaak aan de achterzijde een tandwiel waarmee je de helm strakker en losser kan zetten.

Helmen moeten lucht doorlaten. Anders zal je het ontzettend warm krijgen wanneer u zich inspant. Gelukkig ventileren bijna alle nieuwe modellen de lucht.

Maat Fietshelm

hoofd meten voor helmJe kan je eigen maat opmeten door een meetlint om je hoofd te trekken ongeveer een centimeter boven je wenkbrauwen.

Online Kopen

Je kan een fietshelm voor een goede prijs op het internet kopen. Passen is natuurlijk wat moeilijk, maar je kan ze altijd retouneren. De volgende internetwinkels hebben een zeer groot assortiment fietshelmen.

[adsense]