Categorieƫn
Kleding Onderdelen

Wielrenschoenen en Trapsysteem

Als je wielerschoenen koopt ben je afhankelijk van het trapsysteem van de fiets. Op sommige modellen kun je terecht met sportschoenen, maar de meeste fietsen zijn tegenwoordig uitgerust met klikpedalen. Hiervoor heb je speciale wielerschoenen nodig en klikplaatjes.

wielrenschoenenDoormiddel van het kliksysteem kun je de schoen vast klikken aan het pedaal. Zo kun je ook tijdens de bovenwaartse beweging kracht zetten. Bovendien blijft de schoen op de juiste (optimale) plek op het pedaal staan, ook als je veel kracht zet. Het is daarnaast beter voor de knieƫn.

Look, SPD(SL) en Time zijn de meest voorkomende kliksystemen. Je koopt de kliksystemen los en monteert de plaatjes vervolgens met een sleutel eenvoudig onder de schoen. Let er op dat trappers met een Look systeem plaatjes van Look nodig hebben. Anders past het niet! Het verschil tussen de verschillende systemen zit onder andere in de mate waarin de voet vast zit op het pedaal. Voor beginnende fietsers zijn rode look plaatjes of Shimano SPD-SL goede keuzes. Door hun grote oppervlakte geven ze veel stabiliteit. Uiteindelijk is het een kwestie van voorkeur welk kliksysteem het beste bij iemand past.

Online Kopen

Een zeer uitgebreid assortiment vind je bij de volgende online wielerwinkels:

[adsense]