Categorieën
Kleding

Wielerkleding

Behalve een goede fiets heb je ook wielerkleding nodig. Een gewone korte broek waait bijna van je kont en geeft veel weerstand. Wielerbroeken hebben bovendien een stuk zeem in het kruis, waardoor het gewicht beter verdeeld wordt op het zadel. Over je broek draag je een wielershirt. Handschoenen kun je dragen om grip te houden op het zadel, maar beschermen je ook wanneer je onverhoopt ten val komt. Je handen vangen vaak de eerste schok op. Het dragen van een helm is belangrijk voor je veiligheid en in officiële wedstrijden verplicht.

Voor koud weer zijn lange broeken of driekwartsbroeken op de markt. Dit is ook belangrijk voor je knieën, die kunnen flink gaan irriteren als ze te koud worden.

Behalve een wielershirt, kun je bij koud weer een winterjack dragen. Die zijn voorzien van windstoppers zodat je minder snel afkoelt. Voor je voeten bestaan er speciale hoesjes die je over je schoenen draagt.

Online Kopen

Een zeer uitgebreid assortiment vind je bij de volgende online wielerwinkels. Je vindt hier alles, de duurste merken maar ook goedkope wielerkleding.