Apps

Voor alles zijn er apps te vinden om de smartphones, en dus ook apps die ondersteuning bieden bij het wielrennen. Hier vind je een overzicht van de apps die interessant zijn voor wielrenners.

Fietstijden.nl

De ‘must have’ app voor alle wielrenners is fietstijden.nl. Je kunt al je fietsprestaties met een druk op de knop meten, en direct online zetten in je profiel. De app is volledig gratis en in het Nederlands. Er worden allerlei statistieken bij gehouden, de tijd dat je fiets, de afstand, gemiddelde snelheid, hoogte verschillen, en het aantal calorieën dat je verbrandt. De route wordt doormiddel van GPS en Google Maps opgeslagen, deze kun je daarna nog eens rustig terug kijken online. Je kunt ook routes inladen van anderen, of je eigen route opslaan, zodat je tijden met elkaar kan vergelijken.
Beschikbaar voor android, en iPhone

fietstijden app

MyTracks van Google

Eigenlijk zit alles van MyTracks van Google ook in fietstijden.nl. Mytracks is een GPS applicatie, en houdt precies bij in Google Maps welke route je hebt afgelegd. Handig voor lopers, fietsers.

iCols

icols

iCols geeft informatie over meer dan 1.200 bergen en hellingen in Nederland, België, Frankrijk en Italië. Ben je ergens aan het fietsen, maar weet je niet precies waar een bekende route of berg zich bevindt? iCols helpt je opweg. iCols is beschikbaar voor de iPhone en kost 2.99 euro.

Cyclingzone

Een app met een heel ander doel is die van cyclingzone.nl. Met deze app ben je altijd op de hoogte van het laatste wielernieuws. Daarnaast kun je ook altijd even opzoeken wat ook alweer de samenstelling is van een wielerploeg, en wanneer die ene race nou ook alweer gereden wordt.

[adsense]